Tuesday, August 26, 2014

Siap.

Assalam semua penduduk malaysia,

Eceh.


Beta nak bagi tahu. Satu kerja  beta dah siap. Maka, beta pon bagitahu lah.

Poyo jeh.


Tapi bangga aku, aku paling serabut kalau kerja aku tak siap. Mana tak serabut. Aku dah la super pemalas. Kau tahu tak feel siapkan assignment atau kerja tuh tak sama dengan feel  siapkan kerja sekolah. TOTALLY  berbeza weyhhhh. Zaman sekolah. Zaman dimana aku amat rajin.

dari tadika sampai form 4.

Pfft.

Serious rajin!


Kenapa aku angkat bakul sendiri? Sebab aku tak pernah ada masalah kerja tak siap. *bangga, Eherm*. Sampai masa aku form 4, zaman mana aku start pindah.. Kenal dunia. Pergh. Jangan cakap tak buat kerja, tuang pon pernah.


Pfft.

Dont try this hokay..


Zaman jahil bagi aku.


Tapi itulah zaman bagi aku, zaman aku kenal dunia.

Zaman dimana aku berani buat ape aku tak berani dulu. Bukan sebab aku kena kongkong dengan family *tapi memang kena pon*, Zaman nih la budak - budak hebat buat, aku pon buat. Tapi bukan semua aku buat la. Takat tuang dengan tak buat kerja je la. Paling tak power pon tidur dalam kelas je. Paling tak best duduk depan. Tapi apekan daya, kerana karakter game MMROPG crystal saga yang comel dan background sound yang best bagi aku masa tuh, sanggup aku bersengkang mata tidur pukul 5 bangun pukul 6.30 dan tepat 7.15 merempit la aku ke sekolah HAHAHA

Dulu, aku sedih pedih bila aku pindah. Benci bernanah hati masuk sekolah baru. Banyak pengalaman perit yang mengajar aku. Dan, sekarang benda perit sakit tuh la yang ajar aku dan bentuk aku siapa sekarang.

Walaupun aku pemalas dan mungkin akan kekal malas, aku tetap cuba atur jalan hidup aku. Sebab, apa yang terjadi dalam hidup kita, walaupun ada kala ia terjadi disebabkan salah langkah dari kita, jangan kita tangisi. Ada hikmah.

Contoh:

a) Kalau aku tak pindah dulu, mungkin aku down lagi teruk. Mungkin aku tak macam sekarang. Noway la bapak aku nak bagi aku masuk benda multimedia  nih. Pakkkk, ceq suka anime. Tolongla terima.. Susah aku nak andai macam mana kehidupan aku. Apa yang aku boleh agak, aku mungkin kos sains tapi mungkin still tersasar dari apa aku nak.

b) Bersyukur ke hadrat ilahi, kau jatuhkan aku dan kau beri aku pengalaman untuk bangun kembali. Terlampau banyak dugaan dan cabaran serta masalah yang kau beri. Namun, semuanya adalah hikmah! Ye, sekarang aku tak hipokrit lagi. Tak menganggap benda yang aku suka nih boleh dibuat as hobi sahaja. Banyak yang kau beri dan tak mampu aku menulis segalanya. Sedihnya, aku rasa lebih bahagia dari bahagia dan seronok masa dapat kelas sains masa form4  HAHAHA

So, apa yang aku boleh kata.. Kau kena persiapkan mental dan fizikal. Beware babeyhh. Kenapa? sebab kita tak tahu masa depan kita macam mana.

Macam aku,


Aku tak jangka harinih dah kena hantar borang usrah. Aku set mental awal - awal kata benda tuh senang.



Dah settle.

Lega.


2 comments:

  1. ye betul tu...kene set emntal awal2 kalau tak seyes akan stress punya... kalau la stress dah mula nanti peahhhh mcm nak gila jadinya.... hahahaha

    ReplyDelete