Sunday, September 28, 2014

First Giveaway Contest : END! Dannnn...

Assalam..



So, dah ada 3 PEMENANG!!!

Huwaaa sorry laaa tak bape ada mood sangat sebab esok nak exam! Maka, kena update cepat2 sebab tak study lagi blurghhhhhhhh


So, pemenang pertama :




Dianeeya


Fairytaleeeeeeeeee


Cahaya Alam Maya



Tahniah kepada yang join nih!
Terima kasih kepada yang sudi join giveaway nih! TERIMA KASIH BANYAK - BANYAK !


Notes : Kepada pemenang, please contact me at musfirahahmad@outlook.com ( email : please)
 Before that, please give me  your email first at my comment. ( For verification ) Sankyuu


Ps: Minggu nih minggu last dalam bulan nih iaitu minggu ke 4! Make sure u're in the list of blog cepat loading!!

Liebster Award Part 2

Assalam,


Sambungan dari semalam,

Soalan nye ialah :

1. Nama penuh please?
2. Stay mana?
3. Nama boyfriend? Muhahahaha
4. Berikan 3 tempat yang korang nak pergi
5. Orang yang paling korang sayang
6. 5 sebab kenapa benci sekolah
7. 5 sebab kenapa suka hang out
8. 10 sebab kenapa suka stay rumah *soalan killer*
9. Flip? Sandal? Atau Heels?
10. Ikan? Ketam? Sotong?
11. Misi anda untuk hidup nih?



Ok dah!!!!

4 orang kan? ke 3?

3 la

You
Are
Bla Bla Bla

List Blog Cepat Loading : Minggu Ketiga

Assalam, berikutan aku bakal busy malam nih, maka aku akan umumkan List Blog yang Cepat Loading pada petang nih :D

1) http://flawless26words.blogspot.com/
2) http://apy-10.blogspot.com/
3) http://nad-lifeisfun.blogspot.com/
4) http://lensacabuk24.blogspot.com/
5) http://shekinekinckin.blogspot.com/
6) http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/
7) http://nurul-rasya.blogspot.jp/
8) http://janganignore.blogspot.com/
9) http://cikna136.blogspot.com/
10) http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/
11) http://sunsweetz-miszsunsweetz.blogspot.com/
12) http://firzanahazhar1.blogspot.com/
13) http://cikgadisfantasy.blogspot.com/
14) http://pengemudamerahjambu.blogspot.com/
15) http://yayahmiss93.blogspot.com/
16) http://calrasepatrick.blogspot.com/
17) http://schazatiebambam.blogspot.com/
18) http://cahayaketinggiankehalusan.blogspot.com/
19) http://farishaizza.blogspot.com/
20) http://the-astraphobia.blogspot.com/
21) http://nothingmuchbutyeah.blogspot.com/
22) http://xixibaek88.blogspot.com/

Terima kasih sebab datang! :D

Berita Gembira.

Assalam,

So, harinih semua orang tahu kan yang harinih merupakan MINGGU KETIGA bagi List Blog Yang Cepat Loading bukan?


So, malam nih special sikit. Sebab malam nih jugak pengumuman siapa yang menang First Giveaway Contest By Me.


Ok, rasanya semua dah maklum rasanya yang ada 2 hadiah yang bakal ditambah. Ye awak, macam saya cakap.. tak de la sehebat mana pon. Tapi! Aku tetap nak bagi jugak!



So , hadiah kedua dan ketiga ialah :














Rasanya tak perlu bagitahu kan. Tapi, xpe kot. As hadiah kedua dan ketiga hihihihihi. Kita nak bagi jugak!

Handphone tuh tak masuk. Marah spare i nanti muhahahahha #piakmyself


Btw,

ada teaser untuk giveaway yang akan datang. Dont worry, this is really a long giveaway.. which mean akan ambil masa 1 ke 2 minggu.

So this is my teaser for my next giveaway :P






Saje buat gambar tuh jadi besar besar MUHAHAHA. Bagi korang hot sikit. Hadiah nih memang dah ada memandangkan aku nih .......... Maka, masa akan datang aku akan buat giveaway dan bagi korang benda nih ok!

Dont worry, bulan 10 nih je. Tak lama dan tak cepat je. Cuma, perlu alert la hihihihihi




Ps: Liebster Award Part 2 satgi aku update. Ngantuk oii
Pss: List Blog Cepat Loading minggu ketiga malam nih okay!
Psss: Pengumuman siapa pemenang giveaway malam nih okay!


Kbye

Friday, September 26, 2014

Liebster Award Again

Assalam,
Sekarang memang tengah hot Zaman Liebster eh?


Dah rasa macam tulis " Libresse"

Liebster Award photo liebster.jpg

I got a tag from Farish Aizza The Writer


Aku dah pernah buat Award nih. So ape aku nak cakap and proceed kepada yang sterusnya ialah :


This segmen is :


Mention the person who nominated you with a link to their blog 

Answer the 11 question asked
Nominate 11 other blogger with smaller following but with lots of potential
Create 11 your own question for them to answer
Notify your nominate



And she ask me 11 question.


1-Kalau korang boleh jadi superhero, korang nak jadi yang mana?

Transformer?

2- Kucing? or else?

Definitely, YES KUCING!

3-Lagu yang mengingatkan korang pada zaman kecil korang.

HeartOfSword By Takanori Nishikawa ( TM Revolution )

4-Kalau diberi 1 Juta, apa yang korang nak buat?

400 K Beli Condo
100 K Try Beli Kereta Audi
50 K Untuk Mak
50 K Untuk bpak
200 K Untuk Berniaga
200 K Untuk Travel

5-Apa yang membuatkan korang tersenyum.

His smile and his cuteness that really make my day.

6-Favourite day of the week?

Saturday!

7-Namakan satu lagu yang memberi inspirasi kepada korang.

Boarding - Takanori Nishikawa ( TM Revolution )

8-Pandangan tentang blog saya?

COMELNYA!!!! Banyaknye PINK!!!

9- Apa makanan favourite korang?

memandangkan shushi dah menjadi isu, maka.. Makanan favourite baru ialah:

a) Falafel
b) Roti Canai Kuah Susu
c) Mi bandung
d) Nasi Kerabu
e) Muruku Mak Masak
f) Mak Mentua Masak

eh?

10- Korang lebih suka sekolah rendah ke menengah? kenapa?

Dedua tak suka. I had a bad experienced.

11- Kalau diberi peluang untuk berjumpa artis, korang nak jumpa siapa?

OFCOZZ TAKANORI NISHIKAWA AND WILLING TO SAY, "Do you Love Me? I love you. married me please "


So, itu la yee... Yang nak tanya 11 soalan dan tag sape.. Esok aku buat eh. Part 2. AKu dah ngantuk nih. Bye Bye

Perjalanan Blog Bersama Nur As

Assalam,
Selamat Tengah malam Buta ye.

Baru je balik dari rumah kawan tolong jahanamkan muka dia.

*perut berbunyi*

Ok lapar.





So, Cik Nur As, tak silap aku 2 ke 3 kali atau aku yang perasan sendiri, bape kali ngajak join segmen yang dia buat nih. Bukan haku xnak join, tapi haku tak paham menda ape yang dye nak.. ok kalo korang nak join boleh jaaa... just kilik :

Cahaya Alam Maya

and you will know what is the purpose to join this sagamenta~

Apa yang menarik dekat blog nih....

Ok, pendapat masing - masing eh :D

Ape aku nak cakap, entah kenapa blog nih macam dah wajib aku akan cari bila online =.=
Dan kalo writer dia tak komen dekat cbox ke ..komen dekat entry ke.. aku pon mula terjah komen sana sini dekat blog dia muhahahahahaha

Aku tak tahu kenapa, blog nih jeh lain macam feeling dia.


Awak, saya perempuan awak. Dont worry. Wakakkakakaka


Dari segi loading : TIPTOP

Dari segi simple : YA AWAK MEMANG LAYAK DAPAT

Dari segi entry : Erm, saya nak komen pon.. saya pon 2 kali 5 mcm awak... Tapi sape nak join giveaway, cik As nih memang rajin join. So boleh tengok dekat blog dia :D

Dari segi "writing" : Awokk, ittew rasa ittew memang suka penulisan awokkk la. HAHAHA


Itu jeh yang dapat aku komen. Tak boleh taw kalau sehari tak datang dekat blog Cik As nih!

Kurasa seperti tidak adil. Eh?

Assalam,

Semua, aku rasa macam tak adil pulak kalau ramai yang joinnya tapi hadiahnya lahai la ciput benor kannnnn....

Aku rasa macam tak adil memandang kan komen dekat entry tuh, which mean orang join giveaway tuh makin bertambah. Kedua followers naik macam air.

Oi,

Rasa bersalah makin menebal.


Tapi aku rasa aku kena lakukan sesuatu.


Ye,

aku ada rancangan.



Aku rasa, mungkin aku akan tambah 2 ke 3 hadiah lagi.

Which mean..

Hadiah pertama : benda yang korang tahu

Hadiah kedua : Aku pon tak tahu nak bagi ape, akan difikirkan kembali.

Hadiah ketiga : Sama macam ayat atas. Aku ponin.



Maka, aku rasa dengan tambahnya 2 hadiah nih.. tak la sehebat yang hadiah pertama, KOT. Tapi at least, aku rasa adil la..

Mak aih ramainyaaaaa...


Xpe xpe awak semua 1jam 30 Minit.. bergiat la lagi kalau nak join!


Kini 3 pemenang! Bukan 1 pemenang ok! Kbye..



Tarikh tutup : 12.00 AM ( Hari Sabtu)

Komen selepas tuh tak dikira masuk dah.
Aku tak kan umum atau update dekat entry yang tutup dah giveaway pada pukul 12 nanti sebab kawan aku mintak pegi buatkan facial kat dia dekat bilik dia LOL.


* Rasa tenang *

Thursday, September 25, 2014

Hari Last : First Giveaway Contest

Assalam,

Nota pendek.

Serius, aku tak tahu berapa banyak nota pendek dah nih.

Aku nak bagitahu, hari nih last giveaway contest tuh. Terkejut yang masuk contest nih tak sangka lebih dari 5 orang. Aku target sure tak ramai sebab mana la orang nak join giveaway haprak hadiah pon ala....korang pon boleh beli. * Tapi aku suka hadiah nih, nampak tak macam dah nak buruk siku, kihkihkih*

So, sambutan agak....

WOW

hadiah 2 je..

Ramaianye...

Kecut perut i.

Sebab ape? Sebab tak tahu nak pilih yang mana :(

Tapi takpe.. mana tahu ada surprise ke...

Jangan risau ye :*


Ps: Bagi sape yang selalu ada dalam list BLOG CEPAT LOADING, minggu nih MINGGU LAST UNTUK BULAN NIH. Which mean, those who are always on my list.. Better you alert with my post because they is something that i wanna say.. tapi kita bagi clue cluess je laa.. Macam blues cluesss Wakakakkaka

Wednesday, September 24, 2014

Hari Rabu akan menjadi SEGMEN BLOG ORANG.

Assalam,

Aku selalu fail dalam nak buat sesuatu yang formal. Korang boleh tengok dekat title entry kalinih. Nakharom pelik gila tajuknya. Aku tak tahu tajuk ape patut aku tulis. Tak apa, lepas nih pandai - pandai aku tukar.

Wahai korang semua, dulu.. lebih kurang 2 ke 3 tahun lepas.. Wordless Wednesday nih baru popular. Aku tak paham menda la wordless wednesday nih. So aku just follow the flow je.

Tapi,
Pendapat aku la, mungkin hari cuti dimana bloggers tak perlu menaip kot hari nih.

Serius, aku bosan gila bila buka website, tengok dekat dashboard, semua pakat " wordless wednesday " Bla, bla, bla..

So, aku buat keputusan. Hari rabu aku akan buat Segmen Blog Orang.

Serius,
Tajuk segmen nih fail =.=

Ok balik kepada apa yang aku nak kata pasal segmen nih, Segmen nih aku akan cerita pasal blog yang bagi aku menarik. Aku akan ulas - ulas apa yang menarik tentang blog siapa yang terpilih.

Dan segmen ini akan diadakan setiap Hari Rabu.

So, bagi siapa yang blog dia terpilih tahniah lah! Sebab uolls dapat catch my eyess you know you know.. wakakakaka.

Ok itu je aku nak cakap.

Aku akan start pada minggu hadapan. Minggu nih kita taaruf dulu hokay. Dah, aku ada 1 project dan satu assignment yang aku kena buat.

Tuesday, September 23, 2014

First Giveaway : Giveaway Contest

Assalam,
Malam nih baru nak rasmi.
Huwaaaa apekahhhhhhhhhhhh...

Ok... Kita start.




So, cara nak join senang jehhhhhh

Caranya :

1. Follow blog nih ( Benda biasa rasanya )
2. Buat entry fasal giveaway nih.( wajib letak banner okayyy)
3. Tag 4 orang blogger lain.
4. Sila beri link entry anda di komen entry nih ( ayat aku macam tak betul je )


Senang jehhhhhhhhh. Xde susah mana ponnnnn...

Hadiah dia 2 benda je. Simple je awokk semua. Tapi serius, aku fokuskan contest nih dekat  ladies  hokay. Kalau yang lelaki nak join pon boleh. Boleh la bagi dekat girlpreng korang kan? ekekekekeke


So, this the hadiah:




Ok clear kan?

One Notebook SUPER GIRLISH
Seutas rantai berloketkan L.O.V.E aka <3

Ala awokkk kitakan pompuan jugokkkk. Nak jugakk shuweett shuweett muhahahahaha.

Ok gedik.

Tujuan aku buat giveaway nih untuk appreciate bloggers terutama bloggers wanita. Sebab korang semua sudi datang ke blog hampas nih. Aku bukan menganak tirikan kaum lelaki muhahahaha tapi, aku nampak la banyak kaum perempuan yang datang. So, to appreciate those who come at here, and those who wanna try your luck! JOIN MY GIVEAWAY CONTEST.

Tak ada rugi hape pon. untung korang ade la. Notebook nih memang aku macam sayang je nak bagi. Tapi orang dah kata, benda kita sayang, lebih elok kita bagi dekat orang yang kita sayang. tak gituuu? muhahahahaha

So! Giveaway nih hanya ambil masa 4 hari nih sahaja! Which mean hari JUMAAT is THE LAST DAY! Ok, masa dia is tepat 12 AM masuk hari SABTU memang tutup Giveaway. Dan hari Ahad aku akan umum sape yang menang. THE END. CEPAT DAN TAK BOSAN! Aku pon sonang hati nak memberi korang 2 benda kesayangan aku nih. Aku baru nak guna. Cuma, rasa macam.. better di Giveaway kan laaaa...

Untuk permulaan giveaway, aku akan tag 4 orang blogger that is

The
Most
Awesome
In The World


SO, PLEASE JOIN MY GIVEAWAY CONTESTTTT

I LOVE YOU ALLSSS


eh?

Sunday, September 21, 2014

Iklan.

Assalam,

Nota pendek.



Terima kasih la klik. Jom la klik sama - sama. Tapi kekadang gewram gak tengok iklan nih haihhh rasa macam nak beli

Kbye

Senarai Blog Yang Cepat Loading : Minggu Kedua

Assalam,

Terasa aman dan sejuk malam nih. Tak tahu la sejak bila Selangor nih rasa aman dan sejuk nih. Mungkin disebabkan hujan tadi mungkin wakakakakaka.

Ok tak nak melengahkan masa,

Maka, list blog yang cepat loading ialah :

1) http://cikna136.blogspot.com/
2) http://faqihahhusni.blogspot.com/
3) http://nanasweetpinky.blogspot.com/
4) http://supersagaaaa.blogspot.com/
5) http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/
6) http://kakaktiricinderella-stories.blogspot.com/
7) http://pengemudamerahjambu.blogspot.com/
8) http://azraalyana.blogspot.com/
9) http://dikna-sya.blogspot.com/
10) http://cahayaalammaya.blogspot.com/
11) http://nurainahanis.blogspot.com/
12) http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/
13) http://budakpeliksstory.blogspot.com/
14) http://sigadishana.blogspot.com/
15) http://nad-lifeisfun.blogspot.com/
16) http://flawless26words.blogspot.com/
17) http://mrpolie.blogspot.com/
18) http://mynameiskatikk.blogspot.com/
19) http://sunsweetz-miszsunsweetz.blogspot.com/
20) http://tabungliriklagu.blogspot.com/


Dasyat. Minggu kedua nih naik dari tangga belas ke puluh. Ada peningkatan muhahahaha. Kalau perasan, ada nama yang sama turut naik pada minggu kedua.

Macam mana pun,

A lot of thank you for those who are really ringankan jari jemari anda mengomen pada blog aku yang tak seberapa nih. Aku rasa amat appreciate sangat! Thanks kepada yang mengomen hokay!

Minggu seterusnya akan dijalankan seperti biasa.

Ps: Nak umum Giveaway nih macam liat jeh. Aku nak start esok la.. Tempoh dye 5 hari sahaja. So bemula esok ok! Tamat hari jumaat. Isnin aku post. Selasa Rabu baru hengkorang dapat. Hokay tak? Esok aku rasmikan la Giveaway tuh ok :*

Saturday, September 20, 2014

Hari yang tenang :D

Assalam,

Nota pendek je harinih.

Aku tak tahu berapa banyak nota pendek dah nih. Aku nak cakap, malam nih aku akan umum 2 benda iaitu :

a) Giveaway ....
b) List Blog Yang Cepat Loading Minggu Kedua


Aku tak lupa aih. Cuma 2 hari nih aku tengah refill tenaga yang habis akibat minggu lepas.

Dah, aku nak keluar. Nak jumpa abang kfc muhahahahha kbye

Mood : Lapar

Friday, September 19, 2014

Update sikit.

Assalam,

Dah minggu Study Week.

Which mean, dah lega.

PUUH!

Rewardnya..

Edit blog nampak girly girly kah kah kbye.

Saja update.

Sebab, aku tak tido lagi kot.

Dah, aku dah merapu - rapu nih.



Ps: Hari ahad nih aku rasmikan giveaway tuh ye. Kecik - kecik je hadiah dye :)

Wednesday, September 17, 2014

Nota Pagi Khamis : Hari yang ditunggu - tunggu kan, HARI KECELAKAAN

Assalam,

Aku dah berada di tahap yang genting. Habis minggu nih. Lapang dada aku. Lapang masalah aku. Tunggu nak final, boleh dah ber blogwalking say hello dah makan ke awokkk hikhikhik. Sekarang, aku merasai bahang - bahang kecelakaan yang menebal. Cishhhh


Pss: Busy GILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, September 16, 2014

Giveaway pertama :)

Assalam,

NOTA PENDEK je nih.

Dalam masa 3 hari ke 2 hari lagi secara rasminya akan buat giveaway. Hadiah super simple! Tak mahal pon, cuma nak appreciate je :* Sekarang nih busy nak mampus. So dalam hari nih, hari khamis, dan hari jumaat memang akan SUPER BUSY sebab ada FYP yang kena settle esok hari iaitu hari KHAMIS. Dan aku dah merasai, kebabian dia. *ok sorry mencarut, opps*

So, itu je la.. Take note ye guys. This giveaway is really for girl. Girly girly gitu. why? sebab baru first time buat kot. Aku pon tak alah lagi dengan benda - benda nih ok.

Dah, aku nak study.

Kbye

Monday, September 15, 2014

Nota Pagi

Assalam dan Selamat pagi hengkorang semua,

Apa plan korang harinih?

Plan aku sepatutnya siapkan smeua assignment kot, tapi nampak gayanya lebih ke arah nak keluar. HAHAHAHA jangan marah ye tuan lecturer..




Ok jangan jeles,

Kbye XP

Giveaway By Naza Tupperware!

Assalam,

Siapa dekat sini yang tupperware-holic. If me, yes i am.. I am crazy on tupperware. Sumpah, jangan la bawak haku ke kedai plastik yang jual tupperware. Tambah - tambah lagi tupperware  sekarang nih lagi la menarik! Dengan colour yang vibrant dan shape yang lagi memudahkan kita dari peringkat sekolah ke pekerja senang nak bawanya.

Aku memang suka tupperware nih sebab, bila aku beli banyak -  banyak jenis, maka setiap hari aku akan bawak tupperware yang berlainan saiz yang disebabkan jenis lauk atau makanan yang aku bawa. Tambah lagi dengan kaler yang memang best! Tak cepat nampak kekuningan, ah! Lagi la sayang dan nak menambahkan lagi koleksi kan?

So, Naza Tupperware telah membuat GiveAway ! Dan aku harapkan aku dapat tupperware la HAHAHA. Terima kasih kepada Nur As yang tag aku untuk join giveaway nih! ok angan kejap dapat hadiah kan.. HUAHUAHUAHUA





So, Naza Tupperware ada beri beberapa syarat untuk join dia punya Giveaway! Syarat dia ialah :

1.Buat ENTRY diblog uols mengenai giveaway ni dengan tajuk :
Giveaway by NazaTupperware.JOM JOIN!!
Masukkan picture giveaway diatas dlm entry uols dan hantarkan link uols diruangan komen post ini.

2.WAJIB Follow blog "nazatupperware"

3. WAJIB LIKE fbpage "i love tupperware"

4.Tag rakan uols sekurang-kurangnya 2 orang


Syaratnya:-

1.Sesiapa je asalkan ada alamat kt Malaysia ni =)

2.Tarikh Tutup 15 October 2014.

3.Hadiah surprise!!!!!! 

4.Pemenang akan dipilih random melalui cara "cabutan bertuah".

5.Pemenang akan diumumkan secepat mungkin setelah tamat giveaway ini.Insya'Allah "



Kopi Pasta by me huahuahuahua.

Follow - Done
Like Facebook : Done ( boleh check dekat awak punya comment eh :* )


So, saya tag



Kbye korang :*

Liebster Award Part 2

Assalam,

Aku dah buat dah Liebster Award nih harituh.




Benda nih best senanya, cuma part nak tag orang je.. Aku agak, WHY WHY WHY aku tak taw nak tag dekat sapa. Huwaaaaaaa..


So, cik Sara Liyana Ada bagi soalan yang agak HAHAHAHA, mampuih arh aku nak jawab wkwkwkkw.


1. Pernah selfie duckface?

Masa zaman jahiliah. Masa form 4 to form 5 ke lower 6 kot.. Sebab masa nak naik upper 6 dah mula ada isu fasal duckface. Tapi kekadang aku selfie je duckface Huahahahahahaha suka hatilah  #evillaugh

2. Kalau pernah apa perasaan lepas tengok gambar tuh sekarang?

Aku tak paham apesal boypreng suka, kawan aku half suka half wat lawak *but not lawak sampai rasa mcm keji aku* Ape aku boleh cakap, bila aku tengok.. Bapak jemah aku sia, Muka mcm minta cium cermin. Tapi sedih ah, time tuh aku tengah kurussszzzz NEXT!

3. Benda yang tak kan pernah lupa sampai sekarang?

Erm, jumpa and bercinta ngan dia kot. Bukan nak sweet cintan cintung meggi adoi lapar. Life aku, totally rotate 360 degree masa tuh. Now dah kembali normal. Tuh pon nampak aura dia menyampah dengan aku bila aku cakap pasal anime ke muhahahahaha xD

4. Benda nakal pernah anda buat?

HAHAHAHA TAK BOLEH BAGITAHU SHHHHHHH HAHAHAHAHAHAHA , kawan.. sorry ketiak hang luka kes kena mercun KAHKAHKAHKAHKAH

5.Subjek paling tak suka dari zaman  sekolah?

BENDA YANG ADA KAITAN DENGAN ACCOUNT, FCUK YOUUUUU

6. Hadiah harijadi yang hampa sentiasa impikan?

Rumah dan Kereta. HAHAHAHAHHA demand..

7.Kalau dah kahwin apa jawapan yang diberi kalau orang tanya 'ko bila lagi' , kalau belum kawin apa jawapan hampa nak prepare?

Dah dapat dah soalan nih, aku cakap.. Parents aku suruh belajaq dulu. Dia pon xde duit sekarang. Memandangkan dia macam "baby" lagi. So, aku taknak kahwin lagi walaupun dalam hati dah meronta kata " Woi, Nak kahwin.." Wkwkwkwkkwkw xD

8. Longhat negeri yang tak berapa nak faham?

Serawak . Aku macam rasa dekat indon *bunyi slang dia mcm indon*. Lagi satu Sabah, dah macam rasa kat filipina. Orz

9. colour baju yang paling banyak?

Kaler Tanah..

10. Hampa paham dak bahasa utaqa?

Woi, aku orang utagha kot. Pasaipa lak aku tak paham Wakakakaka

11. Tak tau nak tanya apa , hampa jawap lah ikut suka.

Erm, aku nak kata kat owner blog, soalang hang nih memang sia betul Wkwkwkwkkw. Tapi terbaik! 




So, itu lah jawapan aku. Aku nak tanya orang tapi, aku tak tahu nak buat soalan apa. Dah harituh aku dah buat dah :(


So, mengkome baca je lah eh. Jawapan aku bagi tuh memang sia pon wwkkwkwkwk kbye.

Nuffnang : CPC Campaign

Assalam,

Jutaan terima kasih kepada sesiapa yang datang menjenguk disampaing tuh klik iklan haku muhahahahaha.. Teramat terima kasih :D Tak sangka ye mengkome klik...



Jutaan terima kasih.

Lepas nih kena giat la klik iklan orang hikhikhik. Tapi paling aku stress tengok iklan RMK =.= RMK is my one of brand cosmetics dalam list... Tssk, rasa macam nak beli. Dayyummm

Ps: Marilah berjemaah kita  mengeklik iklan sesama kita ye Muhahahahahha xD

Sunday, September 14, 2014

MASALAH SELESAI!

Assalam,

TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT kepada Gadis Mujahidah!

Terima kasih sangat - sangat awak. Memang rasa terharu gila sebab dah tahu dah gadget follow tuh dekat mana T.T)



Terima kasih sekali lagi! Fuuhhhh...


So, dah boleh fikir nak buat GiveAway..


Stay Tune...

Blog Cepat Loading : Minggu Kedua

Assalam,

List untuk Blog Cepat Loading untuk minggu kedua bermula pada hari ini!

So, take note ye! Kalau dah singgah, tinggalkan komen anda di cbox :*

Ps: Kalau rajin klik la iklan sekali HAHAHA KBYE

Senarai BLOG yang CEPAT LOADING!!

Assalam,




Seriously, terima kasih sebab sudi datang dan komen pada Cbox aku. Aku rasa macam.. Ada jugak yang sudi singgah!

Tapi yang paling aku appreciate, WOI!! SONANGNYO DAN COPATNYO LOADING BLOG KOME WOIIIII

Senang hati beta <3

Huahahahahahha


Sebab hape, sebab cepat loading boleh menghilangkan stress aku sikit :3


So! List Blog Yang Cepat Loading Untuk Minggu Pertama ialah!

1) http://cahayaalammaya.blogspot.com/
2) http://aimanbudakbaik93.blogspot.com/
3) http://www.isuperhanna.blogspot.com/
4) http://ceritasanansini.blogspot.com/
5) http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/
6) http://atudisma83.blogspot.com/
7) http://bilaakutravel.blogspot.com/
8) http://azraalyana.blogspot.com/
9) http://nurainahanis.blogspot.com/
10) http://cerita2-islam.blogspot.com/
11) http://kakaktiricinderella-stories.blogspot.com/
12) http://ckecilberbicara.blogspot.com/
13) http://nanasweetpinky.blogspot.com/


Bagi siapa yang tidak tersenarai, jangan putus asa... Cuba cari apa yang menyebabkan blog korang lambat loading :(

Aku bukan la racist pon, tapi ini adalah FAKTA! Dan kalau kau rasa blog kau cepat loading, ha nanti komen la dekat Cbox ok, pasti akan masuk dalam list!

Bagi korang - korang yang boring tak tahu nak terjah blog mana untuk tinggalkan jejak mahupun klik nuffnang.. korang boleh jengah blog diaorang nih. SUPER BEST!

Ps: Setiap bulan, akan ada hadiah untuk seorang pemenang untuk BLOG YANG CEPAT LOADING! Ini berdasarkan dari kreativiti penulisan (entry) dan juga kekemasan mahupun input yang diberikan! Tapi yang lebih penting adalah! BLOG ANDA MESTI CEPAT LOADING!!!! YEAYYYY!!! - [ Pemilihan akan lebih terperinci ye :p ]

Pss: Akan datang ada GIVEAWAY khusus untuk kaum perempuan sahaja. Hadiah dah ada, tak tahu bila nak start.. Lahaiiii..

Gadget Follow : Mintak Tolong boleh?

Assalam,

Sesiapa yang kat sini tahu tentang gadget follow untuk diletakkan dekat blog? Aku dah lupa macam mana nak letak.. yang mcm nih :



Contoh macam nih, mintak tolong sangat - sangat. Sebab boleh aku tahu sapa yang follow aku . Lepas tuh boleh la aku follow balik.

Haishhhh..

Dah search tutorial semua, tapi yang keluar bukan ape yang nak.

GG tol


P/s : List Blog Loading Cepat untuk minggu pertama akan diumumkan pada pukul 10.pm nanti! Tunggu~~


Saturday, September 13, 2014

Liebster Award :O

Assalam,

I had been tag by Meura Metsu untuk Liebster Award.

Sumpah, aku tak tahu ape kejadahnye Liebster Award nih. Aku tahu Lobster je muhahahhaha xD


 The Liebster Award is nominated to blogger whose followers are lower than 500.



So, aku nak kata pon aku tak taw apa itu Liebster Award. Macam biasalah, Kopi Pasta je la keja aku lol.


1. Mention the person who nominated you with a link to their blog .
2.  Answer all the 11 questions that being asked .
3. Nominated 11 other bloggers with smallers followers but with lot of potential .
4. Create 11 questions for them to answer \\anything//
5. Notify your niminee .

So, aku dapat soalan dari owner blog. Aiyakk.. mati gua.

1. Give me 1 quote yang korang rasa best . 

Feel The Pain, Then You Will Know What Is A Life Is - By Myself, HAHAHA

2. Apa yang menyebabkan korang start blogging ? Mesti ada sebab ken ? 

Sebab wa rasa wa memang suka tulis merapu, LOL

3. Pernah tak buat something yang memalukan korang ? Then apa yang korang buat untuk cover benda tu ? 

Tak pernah pulak aku nak cover benda yang aku buat, selalu aku mengaku je dengan buat muka tahi, Pfft

4. Haiwan apa yang paling korang geli ? Kenapa ? 

LIPAS! bukan sebab aku perempuan. Sebab dia hodoh, pengotor, dan busuk. Aku lagi rela pegang cengkerik walaupun nak sama je dedua nih tapi! LIPAS LAGI JIJIK ARGHHHH

5. Antara New Zealand , Scotland , UK and Australia . Which one yang paling best . Give me your reason . 

Aku suka Jepun. So, this 3 country.. Oh sorry i cant describe it, muhahahha #evillaugh

6. Suka tak tengok cerita lama-lama macam P. Ramlee ? 

Ofcoz, Dvd dye pon banyak dekat rumah :D

7. Cadangkan apa yang perlu tambah dekat blog nie supaya lagi daboomm dari sekarang :P 

Please limitkan post yang naik bila kiterorg terjah. Macam, memula kiterorg datang tuh.. ingat sebab gadget loading lambat.. rupanya post awak. Limitkan kepada satu eh. Saya jujur nih :(

8. Mention satu blogger yang korang rasa blog dia memang best . //Letak link sekali tau\\

Cheeserland ,  BEST!

9. One place yang korang teringin sangat nak pergi ? 

Aku rasa aku dah mention dah tadi, JAPAN.

10. Benda yang paling membosankan time chat ?

Bila tak ada benda nak cakap atau di topikkan.

11. Cerita korea yang paling best korang pernah tengok ? 

Aku nak bagi tajuk, tapi cerita nih super lama gila sampai aku tak tahu nih cerita apa. Yang boleh aku describe, perempuan nih anak toke syarikat seluar jeans kot. Dia cikgu. Dan anak murid dia suka dia. Cepatkan cerita, mamat nih de copy/ciplak/buat jeans tak ori brand syarikat bapak perempuan nih punya. Ok, sape ingat mai bagitahu aku.



So, Soalan aku adalah....

1. Korang dah makan?
2. Korang bahagia tak dengan life korang sekarang?
3. Korang cukupkan ke sembahyang 5 waktu sehari semalam ? *soalan killer, tak baik menipu*
4, Dah sambung study ke? Dekat mana?
5. Orang mana nih?
6. Dah ada Pakwe ? *killer question, menipu dosa*
7. Mana korang nak pergi kalau diberi pilihan?
8. Antara anak dato, anak tok imam, dan anak orang biasa-biasa, mana awak nak?
9. Diberi pilihan untuk menjadi cantik ke? menjadi atlet? atau menjadi diri awak yang sekarang?
10. Benci ke blog nih? sebab tanya soalan macam nih? HAHAHA
11. Sayang tak mak bapak korang?



Soalan aku bagi senang je. Macam makan kacang goreng je. Jawab eh. Wa sayang korang :*
Yang mana aku tulis dekat cbox tuh, korang la kena tag. jangan cuba - cuba tak nak buat D:



Rasanyalah..

Assalam,

Aku rasalah, aku kena buat list tiap - tiap hari, or specific hari apa aku akan update, tentang ape akan aku update. Its better then aku tulis benda annoying yang bakal akan menjadikan blog aku nih gloomy macam blog yang lepas. Serius, bosan. Dan, annoying. Dan rasa macam emosi down gila.

Ape macam? Aku rasa aku kena fikir, apa yang perlu aku update? On that specific day..

It will be something, comfortable, yang tak menyesakkan otak, that will give a moral value..yeah, thats more important.

Sebab apa?

Aku rasa, we should update the positive things and sharing it with people. Why?

Because, when we give what we have, we will get more than we gave.

Aku rasa aku kena buat list..

Tapi, aku tak tahu ape aku nak tulis nanti.. herm :/

Hengkorang, kalau ada idea, please comment and give your idea hokay :D

Ps : List Blog Loading Cepat akan dipost pada keesokan hari. Tunggu ye awokk semua yang masuk dalam list minggu nih! Haishh cepatnye masa berlalu :*

Wednesday, September 10, 2014

Merantau Ke Tempat Orang.

Assalam,

Petang - petang nih terasa feel nak balik ipoh pon ada, nak balik penang pon ada.

  Entah kenapa angin petang harinih seakan macam biasa aku rasa.

Eceiii...

Tapi serius, tenang gila petang nih. Tapi aku tak boleh nak rasa tenang sangat.. malam nih aku ada mid term IT. Terasa kecelakaan disitu. Aku dah mula rindu rumah di penang. Kenangan di ipoh. Eceiii.. Menggamit kenangan lama kahkahkahkah.

Susah sebenarnya bila kau duduk di tempat orang. Tak ada mak bapak disisi. Kalau ada boyfriend disisi tuh, oh lupa.. 2 faktor kemungkinan anda ada boyfriend ditempat ada duduki sekarang:

a) Cari mamat/lelaki yang boleh jaga awokk di tempat tuh. Kira nanti ada la yang support awokk kan, ahakkkss

b) Dah jodoh. Dapat yang berdekatan, alhamdulillah..


So, mana hengkorang hah?

Majoriti environment aku yang 'A' la, sebab nak survive la katakan. Yang lawaknya, yang simpanan aka kekasih hati di tempat asal ketahui yang kawan aku dah ada sugar daddy aka boyfriend tumpang dekat tempat dia duduk nih. Gaduh punya gaduh... Dia pon ok dengan kekasih lama dia. Ok la. Tapi buat tahi jugak, tak sampai seminggu contact balik si kekasih tumpangan nih.. Alkisahnya, si boyfriend nih pon bertunang dengan awek cun kampung dalam tuh jugak, tanpa bagi tahu kawan aku. HAHAHA memang aku gelak.

Bila aku teringat balik apa kawan aku buat dekat kawan lelaki dia, memang padan muka dia. Tiba - tiba kekasih tumpangan dia pon blah. Sebab apa, sebab kawan aku dah pokai dah.

Memang good game betul kekasih tumpangan dia nih.. HAHAHAHA

Tuesday, September 9, 2014

Golden Screen Cinemas : Cinema Experiences To A Whole New Level

Assalam hengkorang hengkorang semua :D

Tadi wa keluar ke midvalley, wa ingat wa nak tengok The Maze Runner tapi tak jadi sebab harinih sold out mungkin. Ataupun disebabkan renovation, aku tak leh nak tengok cerita tuh. 

Wayang nih, haku tak kesah hat mana pon. Tapi apa yang best dekat GSC nih adalah dia ada type Cinema yang kau nak. Aku suka ATMOS. Sebab aku suka kualiti sound yang baik dari screen yang power. Ikut orang la dia punya perception macam mana kan?

Sekarang nih, GSC dah ada sistem baru ok. D-Box. Nih wajib terjah. Aku nak tengok The Maze Runner kot. Ok, korang sah pelik, menda la D- Box la.. ATMOS la.. Entry kalinih aku terang fasal D - Box sahaja ok.


D-Box

"After sound and image, D-BOX adds magic to films by introducing a new experience: immersive motion. Moviegoers will live the action just as if they were part of the scene that is occurring onscreen.

D-BOX’s technology is leading edge. After sound and image, D-BOX is the natural evolution of cinema. Much like a movie soundtrack, motion effects are created frame-by-frame by their Motion Designers in their California Studio creating the unique patented D-BOX Motion Code.

The signal is then sent to the actuators that act like little robots under your seat. D-BOX is smooth and blends perfectly with the sound and image to make your cinematic experience complete. Its motion is multilevel; it can allow you to feel the intensity as if you were speeding in a car chase or let you feel the subtle movements as if you were by the ocean, feeling the relaxing waves.

The result is an unmatched immersive experience: you will feel as if you are part of the onscreen action taking place right before your eyes.
"

Copy Paste from - GSC.Com

Bila aku baca yang fasal D-Box nih.. ada jugak Safety Guidelines nih. Dah kenapa?

"D-Box Safety Guidelines
The D-BOX Motion System may be harmful or may cause injury and is not suitable for the following category of persons:

Pregnant women;
The elderly;
Persons with heart condition/complaints, high blood pressure, asthma or respiratory issues or motion sickness;
Persons with back, head, neck or spinal conditions or injury or other neurological or skeletal muscle problems, disorders or injury;
Persons who are sick or have other general health condition or are physically challenged;
Persons who have had surgery recently or is recovering from surgical operation(s);
Persons in a state of intoxication or under the influence of drugs or alcohol

Such persons as listed above or those in doubt should consult and seek medical advice before purchasing tickets and indulging in the D-BOX Motion System experience.

D-BOX Motion System is NOT recommended for children under the age of ten years old without parental supervision.

Hot water, hot beverages and other hot liquids are prohibited and must be avoided at all times to prevent injury to oneself and others;

Only ONE person is allowed to occupy ONE seat at a time.

If you experience any discomfort while using the D-Box Motion-enabled seat, you may opt to switch “Off” the motion for the seat to remain in a static position at the D-Box intensity control at the side of seat. You can also opt to choose the level of D-Box motion intensity – LOW, MEDIUM or HIGH.

Do not put your hands in the gap between seats.

Persons whose weight are less than 8 kg or over 136kg are not recommended to use the seats.

The intensity and magnitude of D-Box Motion-enable seat movements correspond accordingly with the movie scenes and vary from movie to movie.     

Disclaimer:
D-BOX Technologies Inc. and Golden Screen Cinemas Sdn Bhd are in no way responsible for any damages or losses incurred or injuries of any kind suffered by its customers or patrons arising from the use of the D-BOX Motion System and by indulging and using the D-BOX Motion System customers and patrons hereby agree not to hold D-BOX Technologies Inc. and Golden Screen Cinemas Sdn Bhd responsible for any and all damages or losses of any kind whatsoever arising from its indulgent and use of the D-BOX Motion System including, but not limited to direct or indirect, punitive, incidental, special or consequential damages. Without prejudice to the foregoing, in the event D-Box Technologies Inc. and Golden Screen Cinemas Sdn Bhd are held liable, any damages awarded shall not exceed the costs of the ticket purchased plus one (1) complimentary ticket.

D-BOX Seats are now available at:
GSC 1 Utama (New Wing) (Hall 3)"

Copy Paste From - GSC.com

Gg ah.. keinginan untuk tengok wayang makin membara nampaknya! Aku rasa aku kena tempah satu tiket jenis D-Box la. Tapi dekat one utama la pulak. 

Eh ayang nak bawak kita?

Eh?


Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh ke Golden Screen Cinemas : D-Box