Saturday, September 13, 2014

Liebster Award :O

Assalam,

I had been tag by Meura Metsu untuk Liebster Award.

Sumpah, aku tak tahu ape kejadahnye Liebster Award nih. Aku tahu Lobster je muhahahhaha xD


 The Liebster Award is nominated to blogger whose followers are lower than 500.



So, aku nak kata pon aku tak taw apa itu Liebster Award. Macam biasalah, Kopi Pasta je la keja aku lol.


1. Mention the person who nominated you with a link to their blog .
2.  Answer all the 11 questions that being asked .
3. Nominated 11 other bloggers with smallers followers but with lot of potential .
4. Create 11 questions for them to answer \\anything//
5. Notify your niminee .

So, aku dapat soalan dari owner blog. Aiyakk.. mati gua.

1. Give me 1 quote yang korang rasa best . 

Feel The Pain, Then You Will Know What Is A Life Is - By Myself, HAHAHA

2. Apa yang menyebabkan korang start blogging ? Mesti ada sebab ken ? 

Sebab wa rasa wa memang suka tulis merapu, LOL

3. Pernah tak buat something yang memalukan korang ? Then apa yang korang buat untuk cover benda tu ? 

Tak pernah pulak aku nak cover benda yang aku buat, selalu aku mengaku je dengan buat muka tahi, Pfft

4. Haiwan apa yang paling korang geli ? Kenapa ? 

LIPAS! bukan sebab aku perempuan. Sebab dia hodoh, pengotor, dan busuk. Aku lagi rela pegang cengkerik walaupun nak sama je dedua nih tapi! LIPAS LAGI JIJIK ARGHHHH

5. Antara New Zealand , Scotland , UK and Australia . Which one yang paling best . Give me your reason . 

Aku suka Jepun. So, this 3 country.. Oh sorry i cant describe it, muhahahha #evillaugh

6. Suka tak tengok cerita lama-lama macam P. Ramlee ? 

Ofcoz, Dvd dye pon banyak dekat rumah :D

7. Cadangkan apa yang perlu tambah dekat blog nie supaya lagi daboomm dari sekarang :P 

Please limitkan post yang naik bila kiterorg terjah. Macam, memula kiterorg datang tuh.. ingat sebab gadget loading lambat.. rupanya post awak. Limitkan kepada satu eh. Saya jujur nih :(

8. Mention satu blogger yang korang rasa blog dia memang best . //Letak link sekali tau\\

Cheeserland ,  BEST!

9. One place yang korang teringin sangat nak pergi ? 

Aku rasa aku dah mention dah tadi, JAPAN.

10. Benda yang paling membosankan time chat ?

Bila tak ada benda nak cakap atau di topikkan.

11. Cerita korea yang paling best korang pernah tengok ? 

Aku nak bagi tajuk, tapi cerita nih super lama gila sampai aku tak tahu nih cerita apa. Yang boleh aku describe, perempuan nih anak toke syarikat seluar jeans kot. Dia cikgu. Dan anak murid dia suka dia. Cepatkan cerita, mamat nih de copy/ciplak/buat jeans tak ori brand syarikat bapak perempuan nih punya. Ok, sape ingat mai bagitahu aku.



So, Soalan aku adalah....

1. Korang dah makan?
2. Korang bahagia tak dengan life korang sekarang?
3. Korang cukupkan ke sembahyang 5 waktu sehari semalam ? *soalan killer, tak baik menipu*
4, Dah sambung study ke? Dekat mana?
5. Orang mana nih?
6. Dah ada Pakwe ? *killer question, menipu dosa*
7. Mana korang nak pergi kalau diberi pilihan?
8. Antara anak dato, anak tok imam, dan anak orang biasa-biasa, mana awak nak?
9. Diberi pilihan untuk menjadi cantik ke? menjadi atlet? atau menjadi diri awak yang sekarang?
10. Benci ke blog nih? sebab tanya soalan macam nih? HAHAHA
11. Sayang tak mak bapak korang?



Soalan aku bagi senang je. Macam makan kacang goreng je. Jawab eh. Wa sayang korang :*
Yang mana aku tulis dekat cbox tuh, korang la kena tag. jangan cuba - cuba tak nak buat D:



10 comments:

  1. thanks sebb tag. esok kita jawab eh~

    ReplyDelete
  2. Thank yee tag :)
    In shaa Allah esok kite rply owkay?

    ReplyDelete
  3. its okay to geli dengan lipas. kotor kot benda tu.
    omggg tak tahulah cerita korea tu T^T

    ReplyDelete
  4. Thank you jawabbb soalan merapuuu nie . *bow

    ReplyDelete
  5. wahahaha. lipas. BV xgeli lipas, cuma takut dia melekat kat baju. dan plg seram dia boleh terbang. .aaaa. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pon sama, sebab ape aku benci gila dengan lipas urghhh

      Delete