Sunday, November 30, 2014

Mood : Review

Assalam,

Bersempena bulan 12 atau DISEMBER nih, mood aku totally change to review anything.

From stuff to blog? Maybe la kot.



Btw, i think its norma la kot. Aku dapat rasa korang akan jemu kalau segmen nih selalu ada. Tukar mood la sikit bukan?

So korang tak kesah kan? kan? kan? *tolong la kata ye.

Memandangkan aku nak korang datang blog aku dengan hati yang ikhlas, aku dah dapat bau yang korang datang sebab list tuh. Nanti aku rasa nak buat lagi sekali, aku buat!

Tapi, lebih direct dan adil!

Sebab aku rasa macam, bila aku letak nombor tuh macam tunjuk sapa nombor satu dan dua dan bla bla. Tak best la macam tuh :(  Aku tak ada niat pon nak letak korang ada ranking. Semua SAMA!


So, aku akan review barang - barang yang aku pakai or whatsoever la. Citernya, aku teringin nak update menda - menda gini. Tapi, almaklum la... bila gangster update benda gini, tak macho la i... Auuchhh..

Jadi, harap korang dapat baca review aku yang super IKHLAS dan SUPER JUJUR dari kesan yang aku dapat.

Latest,
Barang yang aku baru beli adalah :

Set Syampoo La Bourse Tonic *nih kot nama dia HAHA*
KColly *bukan Coli*
Jus Kekal Dara * THE BEST! Akan di review!*
Emilay * Jangan sangka murah tapi tak berkualiti, tunggu naa*
Cathy Doll... Bla Bla * Banyak barang Cathy Doll aku pakai, hat mana hang nak taw*


Aku review secara JUJUR, IKHLAS, TAK MENIPU, sebab apa, kulit aku jenis payah nak putih, lembut, lembap, gebu gebas macam Adira.. Rambut bukan macam Fauziah Gous ok... Tinggi pon alahai....

So, with this product, i will review with my full honesty ok. NO ADA ORANG SURUH TULIS SEMUA BAIK BAIK PUNYA.

So, korang pon akan tahu mana ok atau tak.


So, aku malas nak tulis banyak-banyak. Esok aku sambung lain.

Kbye

Why?

Assalam,

Tepat pukul 12.36 terasa seperti tangan nih hendak menulis menaip disini.

Hamboi,mentang - mentang bukan dekat rumah :p


Ok, sudah ku bilang, kalau gue berada di kolej, agak laju juga ya jari ku ini.


Ok entah pape punya bahasa.


Sekarang dah malam. Esok ada kelas pukul 8 sampai pukul 5 petang. Ku doakan Pt masuk esok. Boleh esok petang ku berjumba KAHKAHKAH.

Tapi ku rasa tak ada maknanya duit nak masuk walaweyh...

Alamatnya meratap sepi merintih kerinduan la nampaknya, eceh...

Btw, aku rasa sekarang mood untuk mereview barang la. Yang fasal list tuh aku dah mula rasa macam musim. Macam malas je macam malas je.


Tapi jangan risau, akan ada segmen untuk aku komen blog mana yang best dimata suci aku ini! Ecehhhh,

Note : Aku tengah build blogshop. Blogshop aku sepatutnya more kepada banyak barang, but yeah.. Aku tokey Contact Lens.  Benda lain aku tak berapa pandai jual. Kebetulan aku mengamalkan pre-order which mean.. aku nak korang anggap its like pre-order.. pre - order ke?


Jenis aku jual is, aku akan kumpul order dan sampai hari jumaat or khamis baru close order. Jumaat jumpa abang posmen mintak hantaq kat hangpa. And guess what, ISNIN or SELASA dah dapat. Kalau lambat, marah abang posmen, pehal marah aku *kan ada tracking number, check la weyhhhhh*

So, memandangkan aku dh rebuild nama shop aku dengan buat blogshop aku, aku nak buat giveaway... Itu fasal aku nak buat giveaway hadiah dia contact lens. So, sabiaq naaa... aku bukannya busy, aku tak ada idea sangat memandangkan banyak benda yang aku cuba habiskan, otak pon slow macam gerek lama. Sabaq naaa korang...


Lep lep la korangg..


Kbye

Saturday, November 29, 2014

Detoksifikasi / Detox : Clenx Tea Review Part 2

Assalam,

Aku pernah cakap aku ada hutang dnegan korang fasal entry  Detoksifikasi / Detox kan?

Setelah 2 orang aku suggest minum Clenx Tea nih, tak payah tunggu 2 ke 3 hari nak dapat kesan pencernaan atau pembuangan, karang kau minum nanti mesti rasa nak membuang. Sangat lah efektif!

Macam aku pernah cakap, dulu aku pernah try satu brand nih. Ok, memang lag ia teh detoks untuk badan berserta mencantikkan kulit, tapi korang tahu tak, aku minum teh tuh.. bloating still ada... membuang tuh memang ada la.. tapi memang sekali.

Kalau kau minum teh Clenx Tea, aku boleh beri jaminan yang kau memang akan kerap membuang!

Tapi,

Please la, mohon minum air banyak lepas membuang.. sebab kau akan rasa dehidrasi nanti.





Keberkesanan dia telah menyebabkan aku rasa badan aku makin ok. Tak de la rasa penat semacam, sakit kaki semacam *padah makan tak kawal*, bangun dari tidur pon tak ada la rasa sembap.


So, aku memang rekomen la dekat korang dan korang yang memang TAK NAK BUAT AIR DETOX YANG PAHIT NAK MAMPUS tuh..

Aku lagi rela minum teh Clenx Tea nih. Percayalah, walau kau kata rasa dia teruk, percayalah, teh detoks dia lagi dasyat dari Clenx Tea *memandangkan aku dah banyak brand aku try, yang nih yg aku pilih*

Harga?


Rm 57.60 rasanya... Aku beli pek yang besar.. Ada 40 Sachet but free 10 Keping.. Maka jimat sebulan...




Review : Maaf, tak menggunakan bahasa yang formal. Ini base dari diri saya sendiri yang menggunakannya. Sekian

Friday, November 21, 2014

Alhamdulillah

Assalam,

Walaupun tak berapa nak update blog,

OK


Memang tak update pon, alhamdulillah, dapat CPUV juga dan CPC pon naik lagi fuhlamak...

Terima Kasih Nuffnang

Pss: Aku ada hutang entry fasal Clenx Tea kan? Nanti aku update. Nih dekat kolej, laju je menaip :) *tapi pendek je la entrynya pon*

Monday, November 17, 2014

Sunday, November 9, 2014

Celaru

Assalam,

update aku ntah keruan.
aku tahu,

aku tak patut bicarakan dekat sini.

dengan giveaway yang orang tunggukan..

punah dengan begitu sahaja.


Apa aku boleh janjikan,

masuknya kolej maka,

laju je jejari nih menaip.

harap kalian paham

apa yang dikatakan dengan MODE CUTI


hadiah masih ada
idea dah ada
banner pon dah ada


tuan badan je macam tak ada

lengai semacam.



Takpe,
aku buat blog nih untuk suka - suka..

untuk kita berkenal sesama kita

mengeratkan perhubungan sesama manusia


iadak?

Pss: Maaf :(

Saturday, November 1, 2014

Lengai Dan Tengah Memikir...

Assalam,

aku sekarang memang tengah malas. HUWAAAAA aku rasa macam baik aku dekat kolej update pon laju.. huh!


ALASAN


btw korang,


Iphone 6


Iphone 5


Lenovo A5500



Asus Fonepad 8


Asus Memo Pad 8



Asus Memo Pad 10


Susah nak buat pilihan :/
Sekarang nih tengok feymes Samsung Galaxy Tab 4. Amboiiii, ada yang siap dapat sponsor lagi. Tapi, tuh la... aku nak try brand lain memandangkan sekarang pon dah pakai brand Samsung. So, rasa macam nak try yang lain.. Muhahahahha

Ada suggestion?